Бесплатна школа једрења за најмлађе Смедеревце

Бесплатна школа једрења за децу у Смедереву се организује први пут. Десетак полазника узраста од 7 до 15 година, летњи распуст проводи на Шалиначком језеру, где заједно са тренером једриличарског клуба "Смедерево" савладавају технике једрења.

Када једном доживите да вам ветар напуни једра и једрилица почне да клизи по води и убрзава, тешко можете да заборавите осећај слободе и чињеницу да користите природу како бисте се кретали тамо где пожелите. Таквој слободи највише се радују деца која сваки дан распуста користе да науче једрење.

Одлучили су се за тренинге јер воле једрење и да се забаве. Девојчицама је можда мало теже. Ипак, кажу, уз мало више снаге успевају да се снађу.

Циљ обуке је, измеђ осталог, стварање радних навика, развијање самосталности и самопоуздања. Под надзором тренера, деца имају све услове да постану прави спортисти.

"Код нас нису битни резултати", истиче Дејан Ђорић, лиценцирани тренер. "Ми покушавамо да омасивомо овај спорт, то је на првом месту, а резултати ће доћи сами по себи, после неколико година бављења обим спортом. Ако имамо у виду да се у класи Оптимист, где су деца до 15 година, најбољи резултати постижу са 14-15 година, онда имамо доста времена да радимо са њима, квалитетно. Квалитетар рад увек даје добар резултат."

Умеће једрења полазници ће моћи да покажу већ наредне недеље, када ће се одржати мини регата у Голупцу.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар