Лесковачки монопол

Електроинжењер Александар Љубић из Лесковца направио је игру која се зове Леско-град и слична је монополу. Кроз ову игру промовише град и његове знаменитости, а ова друштвена игра биће представљена и на јутјубу као и апликација за мобилне телефоне. Александар ради као трговац и са тридесет хиљада динара издржава четворочлану породицу.

Леско-град је једна врста лесковачког монопола. Све што је написао у својим књигама како да Лесковац буде боље место за живот почео је на овај начин да остварује. Кроз игру коју је осмислио.Љубав према родном граду, основни је мотив живота и рада тридесетпетогодишњег електроинжењера Александра Љубића.

"Цела игра је конципирана са техникама креативног мишљења где конкретно идеја књиге 30 идеја за бољи Лесковац је преточена у ову игру. Значи ви наилазите на 30 идеја које апсолутно реформишу вашу свест", објашњава Александар Љубић.

Обележја Лесковца о којима ни Лесковчани не знају много, као и она која то тек треба да постану заједно у Леско граду. Игра је производ Александрове маште и имагинације.

Љуба како га суграђани зову није сањар и маштар он је рационалан, човек који зна хоће и може да оствари оно што је замислио. Он не само да нуди идеје већ нуди и начин како да их преточи у стварност. Припрема презентацију Леско града на јутјубу и апликацију за игрице на мобилном телефону.

"Реакције су су прелепе. Они су одушевљени како је то кренуло од једном као вулкан где се буквално један сан једна идеја да Лесковац буде боље и лепше место за живот кроз игру претапа у стварност", каже Љубић.

Александар Љубић иначе ради као трговац у једном лесковачком трговинском ланцу. Са тридесет хиљада динара издржава четворочлану породицу. Не жали се, већ упорно ради, и шири позитивну енергију. Са његовим идејама упознао је и градоначелника Лесковца који му је обећао подршку. Александар је стрпљив јер воли свој Лесковац. Али већ стижу примамљиве понуде из других градова па из његове радионице ускоро може изаћи и игра за Београд , као и за целу Србију.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар