Огромни рачуни за воду у Параћину

Станари зграде у Улици краља Милутина у Параћину обратили су се редакцији РТС-а због вишеструко увећаних рачуна за утрошену воду. У градском водоводу кажу да постоји квар иза водомера за чију поправку су надлежни станари.

Да на крову зграде има базен, каже Марија, можда је не би изненадио последњи рачун за утрошену воду од једанаест хиљада динара. Просечан рачун ранијих месеци био је око 500 динара.

"Ја сам била у шоку. Ја сам корисник материјалне помоћи, имам троје деце, ни ја ни муж нигде не радимо и баш због тога редовно гледам да платим своје рачуне. Ја сам отишла, рекламирала", каже Марија Арсић-Тихић.

Високе рачуне за утрошену воду добили су сви станари јер се очитана потрошња са главног водомера дели на укупан број станара.

"За нас 44 члана је потрошња 1.146 метара кубних, што значи да је по члану 26 кубика, да ли је могуће да је ово детенце потрошило 26 кубика а оно нема ни годину", пита се Снежана Марковић.

У водоводу кажу да се водомери очитавају на два месеца, да има пуно губитака воде у старим зградама, непријављених станара, а да се у конкретном случају ради о квару на вентилу иза водомера, што је брига станара.

"Нормално је да свако мора да води рачуна о својој имовини, о својој мрежи, то је њихова имовина, ми се трудимо да одржавамо исправне инсталације до водомера", објашњава Небојша Симић, директор водовода у Параћину.

Управница која брине о 22 зграде каже да су је из водовода о квару обавестили тек јуче, а да су квар установили још приликом очитавања водомера.

"Постављам питање зашто то није ако се чита једном месечно, не знам кад читају, нисам радник водовода, да ми се јави, да ме обавесте јер ја нећу да улазим у шахте, водовод мора да прегледа то да контролише", сматра Лидија Цветковић, професионална управница зграде.

Мајстор који ће заменити вентиле долази током поподнева. Из водовода кажу да ће после подношења рекламације отписати плаћање за канализацију, што је 35 динара по кубном метру утрошене воде. Сада 55 динара по кубику за воду грађани ће морати да плате. Једина погодност коју водовод нуди је отплата дуга на 24 рате. А док се квар не отклони, вода отиче, а водомер ради.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво