Шабац: Од јесени нове линије градског превоза

Јавни превоз у Шапцу до сада су користили углавном само становници приградских и сеоских насеља. У току је израда модерне студије како би сви делови града били боље повезани. У сусрет новом концепту јавног превоза, почела је реконструкција улица којим ће градски аутобуси саобраћати.

Најближе стајалиште и становнике улице Стојана Чупића, делио је скоро километар. Од јесени, аутобуси ће им пролазити испред куће.

"Јавни превоз ће значити много поготово за оне који немају превозно средство, тако да ће бити више места за паркинг јер ионако га сада нема много", каже Хасан Аљић из Шапца.

Дужина сваке од 5 линија градског превоза биће од 8 до 13 километара.

"У току је велико спремање градских саобраћајница, од јесени у граду треба да крену нове линије градског превоза, ми смо обухватили све улице којима ће он ићи, до сада је реконструисано двадесетак улица, и за те намене је потрошено око 140 милиона динара, раде се реконструкције у раскрсницама, свакако ће бити ново обележавање, хоризонталне сигнализације, вертикалне сигнализације, семафорске сигнализације, тако да ће све бити прилагођено да би градски превоз што боље функционисао", каже Миодраг Филиповић, руководилац сектора за изградњу града.

Поред главног чворишта код Саборне цркве, у граду ће бити још 4 мања, тако да би Шапчани са само једним преседањем могли да стигну са једног на други крај града.

"Аутобуси су планирани да иду на 15 минута, планирано је да се постави нових 30 стајалишта, у деловима града где до сада није пролазио превоз, планирано је уводјење 2 нове линије, то је надоградња система на постојеће 3 линије, која су користила приградска насеља, оне ће бити на неки начин модификоване", наводи Бојан Алимпић, архитекта.

На подручју града Шапца регистровано је око 50.000 возила. Коришћењем градског превоза, према речима стручњака, смањиле би се гужве и загађење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво