Реконструисана пијаца Бубањ у Крагујевцу

После вишемесечних радова, завршена је реконструција пијаце у насељу Бубањ у Крагујевцу. То је једна од три најфреквентније градске тржнице која је улагињама Јавно-комуналног предузећа "Шумадија" добила нови изглед.

После око пола века од изградње, пијаца Бубањ комплетно је реновирана. Током минулих година било је ситнијих поправки, а сада су и продавци и купци добили у зелену пијацу потпуно новог изгледа. Дотрајале пијачне тезге замењене су са 28 савремених.

Веће су него што су биле раније, стављена је изолација, на кров. Пре смо кисли, пекли се од сунца. Сада је лепо, хладовина. Оно је било катастрофа, биће нам лепше. Услови рада за ове људе који по цео дан проводе на пијаци, много су бољи него сто су били, а и за нас купце. Да буде једна пијаца која има леп изглед и лепше насеље и да изађе у сусрет потрошачима", кажу купци.

Пијаца на Бубњу изграђена је шездесетих година прошлог века када је и дошло до наглог ширења Крагујевца. Ту су се првобитно снабдевали становници истоименог насеља, а данас више од 10.000 потрошача.

"Одрађен је нови асфалт, сређена је кишна канализација, постављене су нове тезге. Реч је о инвестицији од око три милиона динара, што је "Шумадија" Крагујевац, сама из сопствених средстава урадила", каже Немања Димитријевић, директор ЈКП "Шумадија" Крагујевца.

"Ово је једна од најстаријих пијаца на територији града Крагујевцу, у самом центру. Очекујемо да ће врло брзо, из сопствених средстава, да креће и реконструкција Зелене пијаце", најављује Витомир Недељковић, градски већник за локалну самоуправу.

Иначе, Крагујевац има девет пијачних објеката. Зелена пијаца саграђена је 1929. године и заузима најрепрезентативнији простор у склопу Милошевог венца. Њена реконструкција, обухватиће изградњу подземне гараже, уређење самог објекта, али и понуду других садржаја, прилагођених локацији, која је под заштитом државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи