Кроз Ниш бициклом уместо аутомобилом

Корисници паркиралишта "Чаир" у Нишу могу када паркирају своје возило, бесплатно да изнајме бицикл, који ће им омогућити да се лакше крећу градом. У паркинг сервису кажу да желе да подигну свест грађана о очувању еколошког система и штетности издувних гасова по здравље.

За један паркирани аутомобил на паркингу "Чаир", можете бесплатно да користите два бицикла. Потребно је једино да код себе имате личну карту. На тај начин у "Паркинг сервису" желе да промовишу здрав живот и подигну свест о заштити околине.

"Неки корисници ће возити бицикле по парку па ће служити за рекреацију, неки ће узети бицикл па ће отићи до центра да заврше неки посао, можда ће неко неко хтети да посети неки музеј. Тако да је за сада паркиралиште "Чаир" идеално за овакав систем", каже Маријана Радосављевић, руководилац Службе за експлоатацију и контролу паркиралишта.

Овакве идеје примењују се у многим европским градовима, а све чешће и код нас. Нишлије сматрају да је реч о занимљивој акцији. За ове потребе Јавно предузеће Паркинг сервис купило је 26 бицикала.

"Бицикл задовољава све потребе градског окружења и за мушкарце и за жене. Бицикл је са доњом шипком како возачи не би имали проблема, направљен је комплетно од алуминијума како би био лаган", наводи Дејан Димитријевић, директор ЈКП Паркинг сервис.

Планирано је да за чаирски паркинг буду набављене и бицикле за децу, а ако ова идеја заживи примењиваће се на у другим локацијама у Нишу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво