Кошаркашки камп на Власини

Власинско језеро не може да се похвали богатим смештајним капацитетима и великим бројем туриста, али оно има природне лепоте и специфичну надморску висину због чега се све више врхунских спортиста баш овде припремају пред важна надметања.

Ко је бар једном био на Власинском језеру зна због чега је Власина позната и као највећа фабрика црвених крвних зрнаца у овом делу Европе.

Смештено на 1200 метара надморске висине језеро је увек било привлачно за припрему спортиста и наших и иностраних. Већ другу годину за редом овде су млади кошаркаши на кампу који организује наш прослављени репрезентативац Немања Бјелица.

"Ми смо наравно презадовољни, то је један од главних фактора зашто смо изабрали ову локацију, значи надморска висина, цео овај део окружен шумским појасом тако да су услови идеални за бављење спортом", каже Стеван Антић из Кошаркашког кампа Немање Бјелице.

На Власини на припремама су и млади бициклисти из Турске. Одушевљени су теренима и оним што су овде видели и доживели.

"Знам Србију добро, био сам овде много пута, прошле године у Новом Саду, први пут смо на Власини и ово је изузетно место за треинг наших бициклиста на 1200 метара надморске висине", наводи Џелал Ситеж, селектор турске репрезентације у бициклизму.

Свестан да Власинско језеро може постати центар спортског туризма Милорад Миша Радуловић је у свом хотелу изградио и спортску халу која спортистима омогућава рад као у највећим европским центрима. Због тога је многим нашим репрезентацијама од рвача до кик боксера ово постала припремна база пред свако велико такмичење.

„Иза њих нам долазе одбојкаши, џудисти, каратисти, теквондо, школа плесних игара тако да смо отприлике ове целе сезоне максимално попуњени", каже Милорад Радуловић.

Власинско језеро нема богату ванпасионску понуду. То многи гости па и туристички радници виде као велику ману. С друге стране као регион са изузетним природним одликама Власина је постала оаза мира која је неопходна за припрему врхунских спортиста. Због тога би у будућности ваљало размишљати о изградњи националног спортског кампа који би сигурно допринео да се Власина позиционира као спортски центар не само у Србији већ и у овом делу Балкана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи