Инвеститори из Катара најавили реконструкцију четири хотела на југу Србије

Хотели на Власини, у Сурдулици и у Црној Трави, који су приватизовани пре три године, још увек не раде пуним капацитетом, јер су, до недавно, инвеститори из Катара чекали неопходне дозволе.

Хотел "Власина", један је од четири објекта које су бизнисмени из Катара пре три године купили, али је тек пре два месеца завршен поступак приватизације.

Добили су неопходне дозволе за рад. Нису одустали од планова за изградњу спортско туристичког комплекса, али док се не усвоји План детаљне регулације за подручје Власине није дозвољена градња.

По савету адвоката у почетку су уложили пола милиона евра од уговорених обавеза у реконструкцију овог и хотела у Сурдулици.

"Основни разлог због чега нема смештајних капацитета на Власини јесу још увек административни разлози, а то је наш незавршен детаљан урбанистички план, непостојање канализационог прстена. Све то условљава да градње нема, да оно што се покушава је врло скромно", објашњава Биљана Николић, директор ТО Сурдулица.

"Катар је држава, богата држава, мени су власници рекли да су били у кризи у Катару и да су овде у кризи. Задње две године ништа нису радили. Као локална самоуправа максимално ћемо им помоћи око свега, ако треба око земљишта, и око такси и било шта, око прикључака, вода струја канализација, само дајте да раде", каже Новица Тончев, председник СО Сурдулица.

У локалној самоуправи су оптимисти након разговора са власницима из Катара. Очекују да до краја године почне реконструкција 4 објекта и изградња базена и спортског центра на Власини.Тренутно је на располагању туристима 2000 лежајева, највише у приватном смештају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво