Туриста у Србији - Анино радно место

Да ради, по мишљењу многих, најлепши посао у Србији - три месеца путује по нашој земљи и о том путу извештава на друштвеним мрежама, добила је Ана Костадиновић из Београда, апсолвент новинарства на Факултету политичких наука, на основу кокурса "Сербиан Адвенчерс". На том путу, Ана је стигла у Шабац. Ево каква су јој туристичка искуства до сада.

"Нисам могла да претпоставим колико је Србија лепа земља, колико импресивних предела, историјских локалитета, адреналинских активности и љубазних људима имамо" прича Ана Костадиновић,  којој је Шабац на пола пута од укупно 200 дестинација које планира да посети.

Зато препоручује да одмор проведемо у Србији и уз кањон реке Увац предлаже још неке дестинације: "Звезде изнад Камене горе, која ми је један од последњих и доминантних утисака тог дела Србије, ваздух на Фрушкој гори, и чињеница да иако је реч о равници, Војводина може бити врло узбудљива, крстарење Дрином до Вишеграда , слапови Сопотнице, Капетан Мишин брег..."

У родном Шапцу за који каже да град који у духу културе живи током читаве године, планира да први пут посети планину Цер, Тројанов град, Липове воде, спомен комплекс Церске битке и пејзаже Поцерине и Јадра.

"Све оно што чини културне и природне вредности Цера. Оно што ме заиста радује, то је да се то дешава у тренутку када је Цер ушао у званична поступак за добијање статуса заштићеног подручја, предео изузетних одлика-планина Цер прве категорије", каже Ана Павловић, туристички водич на Церу.

Ана Костадиновић је до сада на друштвене мреже поставила 250 различитих објава, видео и фото материјала које пратиоци са одушевљењем коментаришу.

"Оно што сам приметила да се људима највише допада, јесте када испаднем неспретна или спонтана на тим теренима што донекле и јесте била замисао, а то је да сам ја једна обична туристкиња која ужива у овоме, а не пофесионалац", наводи путница кроз Србију.

Суштина овог пројекта јесте да промовише Србију као дестинацију, да сачувамо традицију, али и да користимо модерне технологије у туризму и лако одлучимо куда на одмор-поручује Ана која с љубављу ради посао из снова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво