Министар Кркобабић позвао пољопривреднике на југу да се удружују

Пољопривредницима лесковачког краја представљене су активности Националног тима за препород села у Србији и изнети детаљи данас објављеног конкурса за подстицајна средства.

Том приликом позвани су пољопривредници из пет управних округа на југу Србије посебно из брдско-планинскоих делова, да се удружују, укрупњавају поседе и оснивају задруге, које у Војводини, понегде, запошљавају и до 80 људи.

"Нове задруге имају шансу да добију до 7,5 милиона динара, постојеће до 15 милиона динара, сложене до 60 милиона. Шта је ту интересантно и битно у односу на претходне? То је да ћемо ове године помоћи негде око шедесетак задруга, значи 60 задруга у 60 села има шансу да добије ова средства. Она су пристојна и по обиму и по начину добијања. То су једина средства у Србији за која не морате посебно да дајете учешће, то су средства која не коштају", каже Милан Кркобабић, министар задужен за регионални развој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво