Вечерас почиње Дринска регата у Бајиној Башти

Концертом групе "Балканика" у Бајиној Башти вечерас почиње 26. Дринска регата, која је после Егзита и Гуче највећа летња манифестација у Србији. Све до недеље смењиваће се различити програми у граду крај Дрине а централни део је забавно-рекреативни спуст у суботу.

Живописни карневал на води са десетинама хиљада учесника, прошле године из четрдесетак земаља као највећи догађај на води у овом делу Европе и домаћини и гости, љубитељи река и природе нестрпљиво чекају. Домаћини обично имају сличне бриге.

"Ми ове године, као и прошле, имамо проблем са смештајем и тражи се и чамац више, мало је проблем и измена Закона о манифестацијама на води, где је мало ригорознија контрола када је у питању употреба алкохола", каже Радомир Филиповић, председник Општине Бајина Башта.

Организатори најављују да ће о безбедности бринути стотинак ронилаца, 250 полицајаца на обали, пет медицинских екипа на води и пет стационарних. Велики део одговорности је и на учесницима регате за које неће бити котизације, али је регистрација пловила обавезна као и мапа шест опасних места на којима су стене и вирови.

"Апелујем, пре свега, на све учеснике регате који буду дошли ове године у Бајину Башту, имамо пет дана садржаја, имамо предивне кафиће, баште, ресторане, имамо предивне концерте. Могу да се опусте на свим тим местима и да попију неку, али на самој манифестацији, у условима када је река оваква каква је када су овакви временски услови, најбезбедније за све, а тако и закон каже да се не користи алкохол на самој манифестацији", каже Дејан Млађеновић, директор СТЦ "Бајина Башта".

Посетиоце Бајине Баште, осим карневала на води, очекују различити садржаји од гастрономских такмичења у спремању рибље чорбе од дринске рибе, спортских и музичко-забавних који окупе више од сто хиљада гостију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво