У Лозници полуфинале "Сити гејмса"

Међународна манифестација "Сити гејмс", која се по 4. пут одржава у Србији, многе подсећа на чувене "Игре без граница". Полуфинално вече одржано је синоћ у Лозници, а победу је однела екипа из Зајечара.

Шест тимова из шест градова у Србији на базену Спортског центра Лагатор, одмерило је своје снаге у спретности, издржљивости, али и колегијалности. Реч је о игри која, кажу, кроз забаву и спорт јача пријатељства и везе међу градовима.

"Ми смо некако свестрана екипа, па ћемо то покушати да уклопимо на најбољи могући начин да представимо овде на овом полигону Лозницу", каже Јасмина Симић из Лознице, а Катарина Лазаревић, из Ниша истиче: "Знате како, упознајемо се, стекнемо пријатељство из градова широм Србије, сви се овде дружимо, а уједно се и такмичимо, али кроз игру."

У играма на води, учесници су се надметали у тринаест различитих дисциплина, а бодрила их је публика свих генерација.

Ова манифестација у Србији се одржава се четврту годину за редом, а Игре су осмишљене и покренуте 2010. године. Након пар сезона, посталесу популарне и на европској сцени.

"Концепт је настао, ето баш због "Игара без граница", то нам некако свима недостаје, чак нама млађима који то и нисмо гледали наши старији стално препричавају, а ови старији радо гледају "Сити Гејмс" где се сећају тих некадашњих "Игара без граница" где се просто увече уживало уз тај програм и те игре", каже Тијана Гојковић, пи ар „Сити Гејмса".

"Организацијом оваквих догађаја на прави начин промовишемо наш град, али промовишемо и нашу бригу о младима и развоју спорта", каже Дејан Сталовић, градски менаџер.

Велико финале "Сити гејмса" биће одржано у Чачку. Шампион Србије представљаће нашу земљу на великом Међународном такмичењу 2020. године у Словенији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво