Кампери на Великој Морави

У импровизованом камп насељу крај Велике Мораве, надомак Ћуприје али довољно далеко од градске гужве, током лета одмарају се мештани, Јагодинци и повремени гости.

Имају све што им је потребно, а изнад свега слободу, чист ваздух, мир и одлично друштво. Близу су града, тачније моста на Морави, а опет издвојени од свега, однедавно имају чесме, тушеве, место за роштиљање.

У импровизованом кампу на обали реке има сталних становника, затим кампера који ту дођу после посла, а неки су ту само током викенда.

Док се купус крчка у котлићу ваља средити камп јер је недавно невреме направило доста штете, нанело грање и однело тенде.

Кампери сами брину о окружењу, дежурају на смену, али тврде да никада није било никаквих проблема. Посебно је, кажу, лепо увече, када се уз ватру сви окупе.

Кампери али и бројни Ћупричани редовно се купају у Морави, мада нико заправо и не зна да ли је вода чиста и безбедна.

Због специфичог положаја Ћуприја је редовно лети једно од најтоплијих места у Србији. Управо тада крај Мораве и има највише оних који спас од жеге траже у природи у хладу столетних топола, надомак града, али ипак довољно далеко од асфалта и свакодневне гужве.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 23. јул 2019, 21:10) - Ćupričanin [нерегистровани]

Kamp

Ovaj kamp sigurno nije među boljima u Srbiji ali nije ni improvizovan. Ima česme, toi wc i tuš.