Камп младих радио-аматера

Данас је дан Савеза радио-аматера Србије. Млади чланови овог покрета обележавају га радно у оквиру кампа који се организује четврту годину за редом, а учесници су углавном ученици основних и средњих школа.

У Рожанство на Златибору стигли су са разних страна, из десетак места, различитог узраст и жеља, али им је интересовање за радиоаматеритзам много више од хобија - преданост и љубав.

"Уз помоћ овог хобија ја сам упознала доста дивних људи, неки од мојих најбољих пријатеља су радио-аматери, тако да је пријатељство прва ствар. Друга је одржавање радио-веза где имамо прилику да причамо енглески, да се чујемо са људима из различитих делова света, упознајемо културу, путујемо много", каже Марија Костић из Лесковца.

Камп је направљен с циљем популаризације, подмлађивања и омасовљења покрета кога се већина људи сети тек у неким тешким ситуацијама.

"Кад причате о радио-аматерима, обично се сете сви бомбардовања, или земљотреса, или поплава. Наравно то је наше, то увек радимо, али има и других ствари. Овде имате деце из целе Србије, значи после пола сата пошто су дошли овде они су се већ дружили. Друго, 90 одсто радио-аматера, ових момака и девојака који остану радио-аматери то им одреди у животу неку оријентацију, професионалну", објашњава Слободан Станковић, организатор Кампа.

Није реткост да се око радио-станице окупи породица, да се љубав и знање преносе с генерације на генерацију. Мењају се технички услови али не и њихов радио-поздрав 73, као обавезни знак - овог пута за наше гледаоце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво