Мала Ваљевка међу најталентованијим спортисткињама

Међу ваљевским спортистима, 11-годишња пливачица Маша Цветковић на врху је листе најталентованијих у индивидуалним спортовима.

Једанаестогодишња Ваљевка Маша Цевтковић, у категорији пионира, оборила је три државна рекорда на 1500 метара краул. Пливање тренира пет година, а медаље ниже и у пливању на 200, 400 метара и штафети 4 пута 50.

„Посебно сам поносна на оне моје три медаље са државног првенства. Онда на једну медаљу из Мађарске, које је било јако тешко такмичење и сви су мислили да ја не могу да узмем ту медаљу, али сам је ја узела. Када могу да ускладим све, онда ми није тешко. Онда имам времена и да изађем да се видим са неким другарима, да идем на тренинг, да учим и све то", каже Маша Цевтковић, чланица Пливачког клуба "Ла Колубара", Лазаревац

Велики таленат захтева добре услове за тренирање и посвећеност родитеља и тренера Маши. У постизању све бољих резултата не посустаје. Шест пута недељно на тренинге путује у Лазаревац, у припремном периоду девет пута недељно. А у школи има све петице.

„Сто километара свако вече. У школи имају разумевања, пуштају је са последњег часа. Чак је у школи, она иде у Основну школу ‘Андра Савчић’, ушла у неки програм, ја мислим да се зове ИОП 3, за обдарену децу", истиче Љиљана Кнежевић Цветковић, Машина мајка

Изазов за Машу Цветковић је такмичње у акватлону. Чланица је ваљевског АТП клуба. Прошле године на државном првенству освојила је злато за пионире, ове године бронзу, јер се борила у конкуренцији кадета.

„Таленти нису масовна појава али, с друге стране, сва деца имају право да се баве спортом и кад уочите да је једно дете талентованије, свакако је и веће задовољство у послу којим се бавите", каже Бранислав Ковачевић, тренер акватлона.

Маша Цветковић интензивно се припрема за државно првенство у великим базенима за кадете, ускоро у Крушевцу. Са радошћу очекује и боравак у развојном кампу за даровите пливаче у престоници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво