Шапчани дочекали реконструкцију Соколског дома

У Шапцу је почела реконструкција некадашњег Соколског дома, који је годинама био центар спортског живота многих Чивијаша. Новац за радове - по 150.000 евра - обезбедили су Европска унија и Град Шабац.

Због нерешених имовинско-правних односа и обимне документације, звуке чекића и мистрије у некадашњој Соколани, Шапчани су дуго чекали. После уклањања шута и старог слоја малтера, биће замењена инсталација и адаптиран простор у којем су почињали снови многих спортиста.

"Шабачки рукомет је почео овде у Соколани, ја сам овде 1959/60. године играо на шљаци, после је био бетон, улазили смо у лигу, силне наше генерације, сви, од наших "ванземаљаца" сви су почели овде" Петар Фајфрић, некадашњи рукометни репрезентативац.

У згради која је проглашена за споменик културе, биће места за све спортисте. Поред сала за тренинге и састанке, објекат ће имати 4 свлачионице и 17 канцеларија.

"Концепцијски је објекат замишљен да буде центар спорта у Шапцу пошто је то увек и био, биће сви клубови, сви савези, сала ће бити мултифункционална, обављаће се поред спортских и културне и све остале манифестације, уредиће се и спољни терен и ставиће се нове трибине" истиче Драган Николић, члан Градског већа задужен за спорт.

Соколски дом у Шапцу, изграђен је 30-тих година прошлог века добровољним прилозима градјана и донацијама града и државе.

"Соколски дом је практично нулта тачка шабачког спорта, не постоји прослављени шабачки спортиста који део своје каријере није везао за ову зграду, ова зграда има и културни и туристички потенцијал, надам се да ће то и испољити, управо зато је Град Шабац са Европском унијом преко пројекта ЕУ ПРО, обезбедио средства да се објекат реконструише" наглашава Немања Пајић, председник Скупштине града.

Катанац са врата некадашње Соколане, требало би да буде скинут за 3 месеца. У реконструисаној згради, између осталог, чуваће се и фотографије и документа о развоју и значају објекта на чијем је отварању 1934. године говорио краљ Александар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво