Путеви враћају становништво у села

У општини Бојник почело је асфалтирање путева у три села. Вредност ове инвестиције је 50 милиона динара. До краја године у овој општини креће и изградња дуго чекане саобраћајнице преко Радан планине а већ почетком августа и реализација пројекта агро индустријска зона у селу Косанчић вредног милион евра.

Због лошег пута се пре четредесет година иселио из родне Стубле у Београд. Станимир Војиновић каже да је овај призор са тешком механизацијом испред своје куће чекао скоро цео живот. Када се пут заврши вратиће се да живи овде.

"Побегао малтене из села а више волим село него ишта. Сада када додје асфлат вратићете се? Како да не, сто посто нема силе друге" каже Станимир Војиновић из Стубла.

Стубла је једно од највећих села у општини Бојник. Има око 500 кућа, некада је овде живело више од две хиљаде људи. Они који су остали баве се пољопривредом, а нови пут даје наду.

"За мештане села значи пуно, са повезивањем са Лесковцем, значи и за опстанак на селу" наглашава Драган Рајковић из Стубла.

"Нормално да чемо боље да пласирамо, брже идеш на њиву мање трошиш нафту и све завршаваш" каже Драган Тасић из Стубла.

Осим Стубле нови пут ускоро ће добити још два села. Изузетно важна инвестиција за општину Бојник чиме се реализује обећање председника Вучића које је дао пре неколико месеци приликом посете овој општини.

"За ово село конкретно дужина пута је 1200м, ширина 4м а процењена вредност је 13 и по милиона по пројекту. Горње Бријање дужина 750м процењена вредност око 16 милиона 400 хиљада, Плавце је у дужини од 1500м а процењена вредност је 20 милиона динара. Гледано све је око 50 милиона динара" каже Небојша Ненадовић председник Општине Бојник.

После неколико деценија у општини Бојник почели су да се реализују важни инфрструктурни пројекти. У селу Косанчић почетком августа креће изградња агро индустријске зоне, инвестиције вредне милион евра. Поред тога већ се кренуло са изградњом идејног пројекта за пут преко Радан планине који би повезао Лебане, Бојник, Куршумлију. Тиме би туристичке дестинације Царичин град и Дјавоља варош односно Сијаринкса и Пролом бања биле повезане што би омогућило јединствену туристичку понуду и веће приходе за општине на југу Србије.

 





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво