Најпожељнија дестинација на Балкану

На Копаонику је у току летња туристичка сезона. Захваљујући бројним садржајима, попут летње скијашке стазе, авантура парка, вожња електричним бициклама до Гобеље, Копаоник је једна од најпожељнијих туристичких дестинација на Балкану. Упоредо са јачањем туристичких потенцијала на овој планини решавају се и инфраструктурни проблеми.

Од параглајдинга, преко спуста бициклама до алпинизма или пешачења до оближњих манастира подно планине, Копаоник гостима нуди бројне садржаје за одмор, забаву и рекреацију.Туристи уживају: „Лепо је овде. Има пуно туриста. Долазим из Индије. Волим ово зеленило, једноставно дивно је.Највише волим овде свеж ваздух и то што нема гужве. Супер што ради нека жичара па можемо отићи и шетати по планини, и то што нам се највише допада на Копаонику. Издвојила бих то што је јако лепо када сам са породицом. Свеж је ваздух и можемо да се шетамо и врло лепо уживамо на планини".

У центру Копаоника, током овог лета изградиће се хелиодром и гаража са 312 паркинг места. У овај пројекат Скијалишта Србије и министарство туризма уложили су 570 милиона динара.

"Бележимо добре резултате. Много већа посећеност него прошле године. Томе иде у прилог време, које је ове године много лепше него прошле. Биле су целог лета кише, тако да очекујемо много бољу ову од летње сезоне прошле године каже Дарко Јовановић, руководилац Ски центра Копаоник.

"За све оне госте који желе да побегну од градске буке и врућине припремили смо доста интересантних садржаја као што су вожња квадовима, сафари, пешачке туре", истиче Миодраг Јанковић, Хотел Горски на Копаонику.

Највећа атракција на Копаонику је летња скијашка стаза дужине 900 метара, од Крста до Долине спортова, једина те врсте у Југоисточној Европи.

Привилегија је возити се лети жичаром Панчић експрес, до највишег врха ове планине на 2017 метара надморске висине, одакле се пружа један од најлепших погледа у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво