Културно лето у Бањи Ковиљачи

Обнова чувеног Кур салона у Бањи Ковиљачи, омогућила је и нове садржаје у том лечилишту. Уз традиционалне и забавне манифестације, одржавају се концерти класичне музике и балетске представе.

Од почетка овогодишње бањске сезоне, гости, али и мештани Бање Ковиљаче први пут су имали прилику да у свечаној сали Кур салона слушају концерт Београдске филхармоније и уживају у балетској игри првака Народног позоришта, који су изводили делове из класичног балетског репортоара попут Дон Кихота и Лабудовог језера.

Испред чувеног здања, недавно је одржан и Краљевски карневал, у оквиру којег је учешће узело више од петсто људи из свих крајева наше земље, али и региона.

Ове, али и бројне друге манифестације попут Фестивала ЛилаЛо који почиње у среду, а који је посвећен лилама и Петровдану, су кажу, у великој мери обновиле културни живот у Ковиљачи, а намера организатора је да ово место у будућности не буде само препознатљиво као рехабилитациони центар.

 

"Управо у знак тог великог празника Петровдана ми смо припремили предиван програм како у парку у Бањи Ковиљачи где ће се први пут заиграти једно интернационално коло за дукат и један предиван састанак, сусрет културно-уметничких друштава са обе стране реке Дрине уз пратеће етно базаре и друге садржаје, а а у прелепој сали Кур салона наступиће симфонијски оркестар заједно са црквеном хором", најављује Снежана Перић, директорка Туристичке организације града Лознице.

"Биће још таквих догађаја јер желимо да сви наши гости и они који долазе широм Србије и они који долазе из иностранства, кад дођу у наш лепи крај понесу лепе успомене и виде нешто несвакидашње што до отварања Кур салона нису могли да виде у Бањи Ковиљачи", каже Александар Јокић, директор Специјална болнице за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи.

број коментара 0 Пошаљи коментар