Рашка: Првенство у мото-кросу

Рашка ће сутра, по 6. пут, бити домаћин међународне ендуро вожње. Од 2013. године такмичења се организују два пута годишње, а велики број учесника у Рашку долази због гостољубивости али и, како кажу, најлепших терена за овај спорт.

Припремљена је стаза дуга 120 километара. Организатори су решили да ове године обиђу већи део Каопаоника.

 

"Прошле године је била Голија. Ове године смо трасу мало пребацили на Копаоник, где ће да посете Небеске Столице, биће кратка пауза. Један предивни предео у Србији. И на крају, повратак у Рашку, дружење, пасуљ, ручак, доручак, вечера, све у једном дану склапамо", каже Иван Вандић, из Мото-клуба "Јазавац" Рашка. На питање да ли може без пасуља, Иван дговара: "Не може без пасуља. Војнички."

Приоритет ендуро вожње је дружење, али и прилика да се на нешто другачији начин, обиђу све скривене лепоте планинских предела по којима се вози.

Мирослав Ћурчић, из рашког Мото-клуба "Јазавац", каже да посећују све ендуро вожње које постоје у Србији. "Увек се одазивамо људима на позиве, зато позивам да дођу сви код нас."

"Ми овај спорт и наш клуб ширимо. Трка сваке године напредује. Сваке године иде боље и гледамо да то боље организујемо. Награда долази на крају", каже Бојан Беочанин, из мото клуба "Јазавац".

Вратоломије попут ових, углавном изводе искусни возачи. Због атрактивности, много је и млађих возача, који пре оваквих вожњи, годинама вежбају.

"Адреналин првенствено. Љубав према мотору. Према природи", каже Драган Мутавџић, мото клуб "Јазавац".

Поред ендуро вожње, у септембру ће бити организована и трка са препрекама, традиционална, која се бодује за Куп Србије. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво