Град Шабац финансира трошкове вантелесне оплодње

Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, уручио је својим суграђанима уговоре о финансирању трошкова вантелесне оплодње. Свих тринаест парова који су се пријавили на конкурс испуњавало је услове,јер ове године није постојала старосна граница. За финансирање вантелесне оплодње из градског буџета издвојено је више од три милиона динара.

Град Шабац у последње три године финансира трошкове вантелесне оплодње као једну од мера подршке породици. Ове године средства за ту процедуру добило је тринаест парова.

"Ја се борим 24 године, ово ми је четврти покушај", каже Мирјана Томић из Шапца. "Ово је нешто неописиво заиста. Веома сам срећна, то се не може исказати речима, заиста нам много значи ова подршка Града."

Од многих мера којима Град подржава породицу, ово је је једна од најважнијих, истакао је Немања Пајић, председник Скупштине Града Шапца:

"Сматрамо да је породица основа друштва, а оно што је најважније јесте потомство, јесу деца и борба за њих. Ово је трећа година како се овај конкурс спроводи, још чекамо прву бебу, али остало је још парова којима је процедура у току."

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво