Опово: Изградња регионалног и локалних путева

Општина Опово је тренутно највеће градилиште у јужном Банату. Реконструишу се путеви у околним селима, а после неколико деценија граде се нови путеви између насељених места, а све у циљу безбеднијег саобраћаја и бржег развоја малих средина.

После завршетка обнове дотрајалих путева у Сефкерину, Баранди и Сакулама, започета је изградња новог асфалтног пута у дужини од 14 километара између села рода-Сакула и филмског села-Баранде. Пут ће бити широк 6,20 метара, што је за метар више него раније,а изградиће се и 15 отресишта која су веома важна за пољопривреднике.

 

Мештани Сакула су задовољни и кажу да им много значи нов пут, јер ће моћи лакше да се мимоилазе тракторима и комбајнима са другим возилима. Памте када је овде из самодоприноса постављен први камени пут и када је 1974. године изграђен први слој асфалта и сад очекују да има више слојева и да ће бити добро све урађено.

Вредност ове инвестиције коју финансирају „Путеви Србије" је 280 милиона динара, колико износи и годишњи буџет општине Опово:

"Пут је био у потпуно руинираном стању, рехабилитацијом овог пута добијамо модерну саобраћајницу и оно што је јако важно Сакуле добија изузетно важно место не само на туристичкој мапи АП Војводина и Србије, већ и у привредном смислу развијањем индустријске зоне добићемо на бољем квалитету живота", каже Зоран Тасић, председник општине Опово.

У току је и изградња 6 фазе пута између Опова и Дебељаче и овај путни правац који ће повезати општине Опово и Ковачица биће завршен почетком следеће године.

број коментара 0 Пошаљи коментар