Летње школице за шабачке ђаке

Шабачки ученици могу активно да уче и током лета. Канцеларија за младе организовала је бесплатне Летње школице, чији је циљ, да се деца друже и на креативан начин проведу распуст.

У "Библиосвету" књиге се читају и на српском и на енглеском језику, анализирају и дуго памте. Кроз игру, деца развијају критичко мишљење, машту и креативност.

Циљ радионице је да подстиче децу да читају али и стварају заједно своје приче и добра дела.

"Тема данашње радионице је Bucket filling, пунимо Кантицу среће, подстичемо децу на лепо понашање, на другарство, разговарамо и о томе колико је важно помагати другима и чинити добро да бисмо се и сами боље осећали", каже Сања Чоњагић, предавач.

Школица историје, Еко креативац, Комуникација у стварном и виртуелном свету, Папир ствараоница, само су неке од 26 радионица Канцеларије за младе. Овог лета, ангажовано је 25 волонтера.

"Волим да радим са децом и да се дружим, зато сам и ове године волонтер", наводи волонтерка Катарина Симић.

"Циљ Летњих школица јесте да деца, односно наши полазници, кроз области као што су наука и језик, култура, спорт и креативне радионице, стекну додатна знања и вештине, да максимално искористе свој креативни потенцијал, да се друже", објашњава Наташа Лазовић, координаторка Канцеларије за младе.

Овог лета, први пут ће бити организоване инклузивне радионице а три школице биће одржане и на сеоском подручју. Сви полазници, поред нових другара и знања стеченог на креативан начин, добиће и дипломе.

број коментара 0 Пошаљи коментар