Врућина не зауставља радове на градилиштима

На високим температурама, најтеже је радницима који раде на отвореном. Због тога се апелује да послодавци поштују препоруке Министарства за рад о честим паузама и редовном освежавању. Проверавали смо како је на градилиштима у Пироту и Лесковцу.

На грађевинским објектима у Пироту, ради се, без обзира на високе температуре.

 

"Сналазимо се, имамо хладну воду, доноси газда и сокове. Кад је велика врућина чешће правимо паузе. Кад је много велика врућина, идемо доле и зидамо где је хладовина" каже радник Далибор Ивковић.

"Пошто је ово стамбена зграда, имамо делове зграде у које у подне и кад је највећа врућина , силазимо на ниже спратове, где зидамо преградне зидове. За разлику од људи који раде на путевима, овде постоји могућност хладовине", истиче Владимир Стојановић, шеф градилишта.

На брду Хисар изнад Лесковца, радници су ангажовани на санирању путне инфраструктуре.

Инспектори рада последњих дана, појачали су контроле на градилиштима, како би се проверило да ли се поштују препоруке о раду на високим температурама.

"Оно што је битно, јесте, да температура што је већа од 36 степени, препорука је да се радници што чешће одмарају, да седе у хладовини и да се обезбеде хладни напитци за освежавање запослених" каже Александар Поповић, шеф Инспекције рада за Пиротски округ.

Током летњих месеци, контроле ће бити свакодневне. Поштовањем препорука, смањује се ризик од повређивања и здравствених тегоба, радника који раде на градилиштима.









Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво