Летње расхлађење у води

Панчевци су освежење потражили на отвореном базену, који је почео да ради пре неколико дана. Купача има и на градској плажи на Тамишу, иако је неуређена, а вода углавном није препоручљива за купање.

Панчевачки отворени базен почео је да ради пре неколико дана и већ је пун посетилаца. Највише има младих, који долазе са друштвом, забављају се у води, али и на теренима за одбојку и кошарку.

"Супер је и стварно добро што имамо где да се окупамо, поготово кад је овако топло.Кад год будем могао, ја ћу да дођем. Није скупо, 150 динара је карта кажу купачи.

На базену раде спасиоци, постоје тушеви, има и хладовине, нешто да се попије и расхлади. Посетиоци су углавном задовољни, али имају и предлоге како да све буде још боље.

"Само да имају неки мали тобоган и то је то."

„Нема озвучења, нема интернета, мало је то проблем, нема музике."
"Мислим да би требао један базен за децу да се направи, то би било право решење за децу."

Ретки Панчевци изабрали су за купање градску плажу на Тамишу, иако није довољно уређена. Још већи проблем је што се вода у том подручју најчешће не препоручује за купање. Некима то не смета.

"Вода је фина, топла, није прљава. Купамо се сваке године, долазим са куцом, играмо се и купамо", каже један од послетилаца базена.

Исправност воде ка купање сваке године контролише Завод за јавно здравље. Први узорци узимају се ових дана, па ће ускоро бити објављени и резултати.број коментара 0 Пошаљи коментар