Јагодински бициклисти у акцији "Буди бржа од канцера"

Група јагодинских бициклиста последње четири године промовише хуманитарну акцију "Буди бржа од канцера". Они ће следећих девет дана проћи кроз девет градова Источне Србије и очекују подршку истомишљеника.

На прву туру од Јагодине до Пожаревца јутрос је у хуману мисију са поруком „Буди бржа од канцера" кренуло деветоро ентузијаста. Њихова је жеља да и ове године скрену пажњу јавности на потребу превенције и лечења рака грлића материце и осталих репродуктивних органа.

"Подршку имамо од свих", наглашава др Борис Ђорић, "од другара, пријатеља, фамилије, колега са посла, људи из Општине."

Први пут ове године са својим пријатељима и истомишљеницима кренула је и једна жена.

"Једна дивна акција, да се анимирају жене да би се раније јавиле лекару на превентивне прегледе, зато што је је рак излечив", истиче др Тања Николић. "Дакле, ако се дијагностикује у раној фази, он је излечив. То је циљ ове акције."

Бициклистичку вожњу за здравље жена осмислила је група онколога из Аустрије, која дужи низ година пропагира подршку заједничкој борби под називом "Буди бржа од канцера".

Током овогодишње хуманитарне трке, јагодински бициклисти проћи ће кроз десетак градова источне Србије, а за девет дана прећи ће више од 600 километара.

број коментара 0 Пошаљи коментар