Дан крушевачког Дописништва РТС-а

Крушевац обележава Дан града, а наше колеге, које нас свакодневно извештавају о догадјањима у Расинском округу, значајан јубилеј: 30 година рада Дописништва.

Те 1989. навршило се шестсто година од Косовског боја. Слободан Милошевић одржао је говор на Газиместану, а РТВ Београд новооснованој дописничкој мрежи придодала, показаће се кроз време један веома важан и значајан центар.

Прилог о Видовдану који је пре тридесет година емитован у Дневнику потписали су новинар Драган Илић и сниматељ Братислав Костић.

Иако је први телевизијски запис наставника Саше Лекића из овог краја емитован 1961, свакодневно извештавање из Расинског округа почело је управо 1989. године.

И то траје. Точак се не зауставља. Одговорно, професионално и благовремено, увек тамо где треба да се сликом и речју дочара лепота мало познатих предела, саопшти добра, али и лоша вест, помогне онима којима је помоћ неопходна, укаже на пропусте и афирмишу праве вредности.

Савремене технологије учиниле су да се много тога промени, посебно када су у питању жива укључења. Некадашњи линк, који је и даље наш симбол, заменио је "ранац" па смо у сваком тренутку када треба мобилни и на терену.

Границе округа су одавно пређене. Екипе крушевачког дописништва су на свим важним догађајима широм Србије, а и ван ње. Време лети, догађаји се нижу.

Уз искуство и зреле године дошла је и покоја седа, али десеточлана посада која је заједно више од 25 година не посустаје јер до гледалаца на време треба да дође права и тачна информација из царске престонице, са врхова и падина Копаоника, Јастрепца, са обала Мораве и Расине, али и из других крајева где нас пут или задатак одведу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво