Уочи Дана града, поклон честитке за Крушевљане са троје или више деце

У акцији "Треће дете", која се у Крушевцу спроводи тридесет година, породицама које су у протеклих шест месеци добиле треће, четврто или пето дете уручене су поклон-честитке вредности 8.000 динара.

Поклон честитке се уручују два пута годишње. За новогодишње празнике и уочи Видовдана, Дана Града. За ову акцију из Буџета је издвојено 424.000 динара за педесет троје новорођенчади.

 

Александра Марковић је мајка троје деце, њен супруг ради, а она је незапослена:

"Помоћ нам пуно значи. Добијамо родитељски и дечји додатак, и то је то."

Богица Перић, која такође има троје деце, каже да је свака помоћ за дете добродошла, и да месечно добијају 12.000 динара."

Поклону су се обрадовали и Ната и Милован, пољопривредници из Великог Шиљеговца, родитељи четворо малишана, обоје без сталног посла и дечјег додатка.

Ната Ђурђановић је мајка четворо деце, и највише јој помаже старија ћерка:

"Сви су ту да притекну у помоћ, да причувају бебу кад мама нешто ради и тако. Углавном сви смо срећни. То је нешто најлепше у животу."

"Новац свакако јесте битан за сам живот, али оно што ми као породица, што ми као здрави нормални људи можемо да учинимо за нашу земљу, а то је свакако да нас буде што више и да се једноставно остваримо као родитељи", истиче Иван Мијаиловић, из Градске комисије за спровођење мера и активности популационе политике. "Јер и само рађање деце јесте највећа радост коју породица може да оствари."

У овој години, за популациону политику из градског буџета опредељено је 43.630.000 динара, за пола милиона више него лане.

"Почевши од поклон честитке за прво новорођено дете на територији Града Крушевца, затим за сву новорођенчад", наглашава градоначелница Јасмина Палуровић. "Помажемо и једнократним новчаним давањем за вантелесну оплодњу и сваке године повећавамо ту меру."

Новчана помоћ обезбеђена је и за незапослене породиље, ђаке прваке, а субвенционише се и превоз материјално угрожених ученика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво