Витешке борбе најавиле међународни фестивал подно зидина Манасије

Just Out - највећи витешки фестивал у Србији, који се у августу одржава испод зидина манастира Манасије код Деспотовца, прошле године посетило је 120.000 људи. То је организаторе мотивисало да већ почну припреме за овогодишњи који ће, како најављују, имати доста новина.

Овако је било прошле године, 600 витезова из више од двадесет земаља, у знак сећања на 600 година од када је деспот Стефан Лазаревић саградио једно од најлепших средњовековних здања. 

Током три фестивалска дана било је садржаја за све узрасте - од витешких борби и средњовековних специјалитета до радионица за децу.

"Ове године ће број бораца, након одржаног светског првенства у Смедереву бити знатно већи на самом мегдану", најављује Владимир Благојевић, директор Фестивала, "у том смислу ће атракција бити већа за бројну публику која је гледала тај турнир у дневном термину у витешком селу. Направили смо неке новитете за децу, стрип, радимо на маскоти змаја."

Домаћини фестивала су "Бели орлови", витезови из Србије који ће угостити саборце из двадесетак земаља, први пут и госте из Турске и скандинавске викинге.

Бојан Тасић, из Удружења "Бели орлови", верује да ће надмашити број учесника под оклопима, којих је прошле године било шестсто:

"Било је укупно око хиљаду учесника на фестивалу, надамо се са повећањем броја земаља да ћемо имати далеко већи број учесника."

Туристичка организација општине Деспотовац током целе године озбиљно се припрема за ову манифестацију. Велики број посетилаца током протеклих година обавезује да пропуста у организацији не сме да буде.

"Верујемо да ове године, са уређеном пешачком стазом и осталом инфраструктуром коју је припомогао међународни витешки фестивал, верујемо да су општина Деспотовац и Горња Ресава спремне за овогодишњу туристичку сезону и за Међународни витешки фестивал", кажеАна Богдановић, директорка "Ресавске пећине".

Фестивал Just Out ове године биће одржан од 23. до 25. августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи