Такмичење и провера знања професионалних возача у Панчеву

Удружење савеза возача и ауто-механичара из Панчева јединствено је по томе што два пута годишње организује проверу знања професионалних возача, а за најбоље се обезбеђују и симболичне награде.

Возачи се такмиче на полигону где се проверавају њихове вештине приликом заустављања, вожње у рикверц и паркирања, а у учионици обнављају теоријско знање.

"Полигон има тематске шеме које показују реалне ситуације", објашњава Дејан Пејић, професионални возач. "Има четири-пет радњи које возач треба да одради и да не сруши чуњеве, да стане на зауставну линију, а ми меримо време и бројимо грешке ако их има."

Поред професионалних возача путничких возила на полигону се такмиче и возачи камиона и аутобуса.

"Требало би чешће да се овако нешто организује", сматра Марко Бирчанин, возач Ауто-транспортног предузећа Панчево. "Возачи би стекли више праксе, што доприноси већој безбедности свих учесника у саобраћају."

У Савезу возача се труде да не прекидају дугу традицију додатне обуке возача и провере знања, али све је мање младих који су заинтересовани за такмичење на полигону.

"Терен је неопходан и мора да се ради без обзира на сва техничка решења кад може и преко компјутера да се ради, али терен је терен", истиче Стојан Тегелтија, председник панчевачког  Савеза возача и ауто-механичара. "Савез возача има улогу да едукује и да прати трендове и нове законе да би људи били у току и да би на време пратили те промене."

Од свега на крају највећу корист имају путници, јер знају да их превозе обучени професионални возачи, још да се уложи и у обнову возног парка и безбедност у саобраћају била би на највишем могућем нивоу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи