Тениски терени у Владичином Хану као у Мелбурну

Спортски центар "Куњак" у Владичином Хану има кошаркашке, фудбалске терене, базен, мобилијар за децу и два тениска терена. Подлога на теренима је као на Отвореном првенству Аустралије, а адаптацију су финансирали Општина и Министарство омладине и спорта.

Прави спортски амбијент, за професионалце и рекреативце, у различитим спортовима. За тенис, један од најпопуларнијих спортова данас, јужно од Београда нема оваквих терена. Подлога је тврда, акрилна, попут оне у Мелбурну.

Први су је испробали јуниори Лазар Данић и Лука Стефановић из Ниша, препоручују деци да се баве спортом.

"Овај терен је веома добар, квалитетан", наглашава Лазар Данић. "Мислим да је ово подлога са Аустралијан опена, и биће ми бити част да играм на овом терену."

"Нек дођу да виде да ли се проналазе у том спорту, битно је само да воле оне што раде, и ако им је занимљиво нека наставе", поручује Лука Стефановић.

Од сервиса, форхенда, бекхенда до дроп шота - све ударце научили су уз најуспешније тенисере Србије претходних година. Деца у Владичином Хану интересују се за тенис.

Познато је да је пре балканских ратова почео да се игра тенис на овим просторима, у Врању пре првог светског рата.

"Играло се у Врању, за Владичин Хан не могу да утврдим, али Врање, од Параћина надоле, долазили су терени, појављивали су се играчи", каже Чедомир Шошкић, аутор монографије "Тенис без граница". "И све се то некако завртело и захуктало између два светска рата."

Пре седам година почело је уређење простора у Владичином Хану за тениске терене, у наредном периоду улагаће у трибине, додатне садржаје и формирање тениског клуба.

"Знам шта значи за развој тениса у регионима који нису развијени кад је тенис у питању", истиче тенисер Боба Живојиновић. "Ови тениски терени заслужују да буду у светским градовима, не само у Србији него свуда."

Коришћење терена ће у наредном периоду бити бесплатно за све грађане општине Владичин Хан, Пчињског и Јабланичког округа, рекао је Горан Младеновић, председник Општине Владичин Хан: "Сви су добродошли да играју и тренирају."

У адаптацију тениских терена Општина и Министарство омладине и спорта уложили су више од осам милиона динара.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво