Панчево: На Летњем купу за младе фудбалере више од сто екипа

У Панчеву се у организацији фудбалског клуба "Воја Гачић" одржава 4. Летњи куп за фудбалере од 7 до 15 година. На три терена млади фудбалери показују шта су до сада научили, а после сваког меча следи лепо дружење.

За играње на „Летњем купу" у Панчеву пријавило се до сад рекордних 115 екипа из читаве Србије и Републике Српске. Иако још увек мали ови фудбалери су показали да су успешно савладали основне вештине фудбалске игре и да знају да уживају у сваком успешном потезу на терену:

 

"Тренирам 5 година и највише волим што често дајем голове", каже Огњен Петровић, из лазаревачког ФК Колубара.

"Стекао сам доста нових другара који су добри према мени, али и ја сам добар према њима, а важно је све и резултат и дружење", каже Алекса Глигорић, ФК Пчелиње, из Лознице.

Василије Новичић, из ФК Космет из Лепосавића додаје: "Играм везног и највише волим да асистирам и дајем голове."

"Брат и тата се баве фудбалом па сам тако и ја заволела", каже Дејана Ивановић, из панчевачког ФК "Воја Гачић".

Са дечацима равноправне на фудбалском терену биле су и девојчице, а ревијалну утакмицу одиграће и три женске екипе. Организатор турнира се труди да сваке године деци понуди нешто ново и да боравак у Панчеву не памте само по оствареном резултату:

"Наш турнир има ту драж да никад до сад фаворити нису побеђивали. Веома је захтеван, деца играју од 7 до 10 утакмица. Имамо и новине као што су Лига Европе и Лига шампиона и игра се доста мечева и наши учесници имају прилику много да играју, а самим тим и да се друже", каже Миодраг Гачић, ФК "Воја Гачић" из Панчева.

Најуспшенији на "Летњем купу" освојиће пехаре и медаље, а сви ће овај турнир до следеће године памтити по лепом дружењу, а неки и по новим стеченим пријатељима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво