"Стварно важна картица" у пет градова Србије

Постоји велики број картица лојалности које потрошачима пружају низ погодности. Осим попуста на куповину, уз "Стварно важну картицу" Фондације "Ана и Владе Дивац" и УСАИД-а, прикупљају се средства која се улажу у заједницу. Реч је о Пројекту који ће се, за сада, примењивати у 5 градова.

Уз ''Стварно важну картицу'', куповина у продавницама које подрже пројекат, биће јефтинија, а корист за друштво већа. Један одсто од вредности рачуна, донираће се за локалну заједницу.

"У сваком случају да је добро, у сваком случају и за нас, и за све."

"Чула сам, али немам неке веће информације, очекујем да нешто више сазнам о томе."

"Добро је. Што да не, да се развија град", кажу неки од анкетираних грађана.

Где ће прикупљени новац бити утрошен, одлучиваће грађани. Картице су бесплатне и делиће се у локалним самоуправама и продавницама које су партнери пројекта. Доступна је и апликација за мобилни телефон.

"Средства прикупљена у једном граду, остају ту. И помоћу ње се реализују пројкети. Реновирамо вртиће, школе, игралишта. И мале продавнице и велики ланци могу помоћи да прикупимо средства за њихову локалну заједницу. Због тога је овај модел битан, да се сви укључимо", каже Јелена Ракић, пројектни менаджер Фондације "Ана и Владе Дивац".

"Овде се повезује и невладин сектор, локална самоуправа, сви привредници који ће учествовати у пројекту, који ће одобравати попусте, створити своје сигурне купце, и допринети да се идеје и пројкети реализују", наводи Војислав Мирнић, из Градске управе Сремска Митровица.

Поред Обреновца и Сремске Митровице, где је ''Стварно важна картица'' представљена, пројекат солидарности примењиваће се и у Крушевцу, Лесковцу и Новом Пазару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара