"Арсенал фест" у Крагујевцу

У Крагујевцу је синоћ пред 7000 посетилаца, почео девети Арсенал фест. Уместо досадашња три дана, фестивал ће ове године трајати четири а наступиће велики број и домаћих и страних извођача.

Током четвородневне манифестације на три бине, наступће укупно 44 извођача и група, биће одржане и бројне пропратне манифестације - промоције и изложбе. Синоћним наступом Треш метал бенда Тестамент и легендарним Атомским склоништем отворен је Арсенал ферт, и у наредним данима се очекује још много извођача.

"Други дан је Литл Стивен, који свира и даље као гитариста Бруса Спринстинга, многи га по томе знају, а многи и по серији Сопранови, доста и глуми, али када је слободан он воли да има концерте по читавом свету. Ред Френк је бенд из Фортланда као и Курта Вајла", наводи Маја Цветковић, ПР Арсенал феста.

За само неколико година постојања Арсенал се наметнуо као један од најзанимљивијих, и најпосећенијих летњих фестивала на отвореном у Србији, али и Европи.

Зоран Вуловић, оснивач Арсенала каже да је сада Арсенал фестивал који је препознат широм Европе: "Долазе не само извођачи него и публика из разних делова света."

"Ја сам нови и на Арсеналу и у овом послу, последњи пут сам свирао у Крагујевцу док су овде производили Југо 45", каже Неле Карајлић, извођач.

Арсенал је први музички фестивал у Србији који ће од ове године бринути о екологији. Нема једнократних пластичних чаша, већ се пића конзумирају искључиво из трајних, брендираних Арсеналових чаша које се добијају уз кауцију, а које се могу као сувенир понети кући.

број коментара 0 Пошаљи коментар