Отежан рад Прихватилишта за псе у Кули

Прихватилиште за псе у Кули је једно од највећих у Војводини, и годишње збрине око 500 паса. Због новог Атеста, потребног за регистрацију службеног возила, ова служба већ неко време није у могућности да адекватно ради свој посао.

Велибор Матић један је од шестoro запослених у Јавном предузећу "Зоохигијена" у Кули. Брине о псима смештеним у прихвалитилишту, а део посла је и теренски рад, хватање паса луталица, но већ неко време запослени у кулској Зоохигијени не могу то обављати јер немају адекватно регистровано службено возило.

Редовно обилазимо боксове, то нам је свакодневна активност и активност нам је да излазимо на терен што нисмо у могућности због недостатка исправности возила. Грађани нас зову, пси нападају, има луталица, а ми не можемо да адекватно одрадимо свој посао", каже Велибор.

На терен се иде приколицом у којојој су кавези за псе, а проблем је атест за куку на аутомобилу. Иако је фабрички уграђена и возило је шест претходних година уредно регистровано, сада се тражи ново атестирање или уградња нове куке. Стање непромењено близу месец дана.

"Потребно је доћи до одобрења генералног увозника који смо чекали девет дана, тада смо са тим одобрењем и возилом отишли на атест, урадили смо атест и од 31. маја до данас није завршен поступак атеста. Ми смо фактички месец дана без кључног возила", објашњава Слободан Бедичин, руководилац "Зоохигијене" Кула.

"Зоохигијена" из Куле покива терен 20 насељених места три општине западне Бачке. Годишње збрину више од пет стотина, а тренутно је у прихватилишту 140 паса. Грађани свакодневно зову и траже помоћ, те се понекада на терен иде потпуно неадекватним возилом.

"На сви срећу, имали смо позиве и из општине Апатин директор нам је изашао у сусрет, дао нам је своје возило које није наменско возило за рад зоохигијенске службе, али морали смо изаћи на терен", каже Бедичин.

Сви потребни папири, уверења и дозволе прибављени, а на одговор надлежних из одсека за увозна возила Агенције за безбедност саобраћаја у Београду још увек се чека.

број коментара 0 Пошаљи коментар