Изложба фотографија у павиљону

Прва самостална изложба уметничке фотографије Александра Аврамовића отворена је у арнђеловачком, Павиљону „Књаз Милош" у парку Буковичке Бање. А да церебрална парализа није препрека да се бави оним што воли доказао је својим радовима.

Двадесетосмогодишњи Александар рођен је са церебралном парализом. није могао да хода, али је, захваљујући терапијама, ипак почео самостално да се креће. Завршио је друштвено-језички смер аранђеловачке гимназије, а фотографију воли од малена. Инспирацију налази у природи. За њега је излазак и залазак сунца нешто најлепше Аутор је изложио двадесет пет својих најбољих фотографија на којима је фотографисао свој град.

"Највише волим природу да сликам, она ме опушта, освежава ме. Одлучио сам да узмем аппарат и да излазим, да се крећем, да фотографишем, да стварам неке нове и лепе моменте, тренутке", каже Александар Аврамовић, аутор изложбе.

Александар, каже да свако, ма какав инвалидитет имао, треба да изађе у природу, јер се у њој налази све оно лепо што покреће и буди креативност. Млади уметник воли да се дружи, има пуно пријатеља који су увек ту да помогну.

"Помагао сам му око фотографија, ишли смо заједно на одређена места, пошто је Аца перфекциониста - залазак сунца му је јако битан и сви временски услови, тако да сву помоћ што могу да пружим ту сам сваког дана", прича Александар Бојичић, из Аранђеловца.

На улазу у популарну Бивету бројна и заинтересована публика могла је да се послужи јабукама са цедуљицом на којој је исписан слоган: „Окрени се, покрени се!" „ порука је упућена особама са инвалидитетом. Александар је изложбом доказао да уметничко дело не познаје физичке недостатке.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво