Неисправна вода за пиће у Ћуприји

Анализе Завода за јавно здравље у Ћуприји показале су микробиолошку неисправност воде из градског водовода. Вода није за пиће и припрему хране због присуства колиформних бактерија. Санитарни инспектор Министарства здравља је на основу ових анализа воду из градског водовода прогласио здравствено неисправном.

Због неисправне воде за пиће из градског водовода за становнике Ћуприје обезбеђене су цистерне. У раним јутарњим сатима су испред јавних институција, а затим по утврђеном распореду круже градом.

 

„Нисмо ни знали да није добра вода, сада воду носимо чак на четврти спрат", жале се грађани.

Многи становници Ћуприје имају своје бунаре и хидрофоре, па воду из градског водовода ретко користе.

„Ми имамо свој бунар, долазе и комшије да узму и по томе ми знамо да вода није за пиће или да је тренутно нема у граду", објашњавају мештани.

Како је дошло до микробиолошког загађења воде у Јавно-комуналном предузећу Равно 2014 надлежни не знају поуздано, али су се, кажу, овакве ситуације дешавале у периодима великих врућина. Вода долази са три изворишта, а неисправност је забележена на средини дистрибутивне мреже.

 

„Узорковањем на два точећа места нађене су бактерије у малим количинама, али то је било довољно да републички санитарни инспектор прогласи неисправном воду из градске мреже. Не знамо са које стране долази загађење, јер вода долази са 3 стране, из извора Света Петка, Немања и Стрелишта", објашњава Звездан Нонић, руководилац дистрибутивне мреже.

Забрана коришћења воде из градског водовода за пиће и припрему хране остаје на снази док се новим анализама не утврди другачије стање. У водоводу кажу нове резултате анализа имаће крајем недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи