Инфраструктурно уређење Индустрисјке зоне у Параћину

Европска унија преко програма ЕУ ПРО подржава са више од 4.5 милиона евра девет локалних самоуправа за унапређење пословне инфраструктуре. Општина Параћин ће преко овог програма добити близу 300.000 евра за Индустријску зону „Змич"где је 17 инвеститора већ купило земљиште за своје производне погоне.

У индустријској зони "Змич" која се налази између Параћина и Ћуприје од седамнаест инвеститора који су купили земљиште, осам је већ изградило пословне и производне објекте, два објекта се граде. Проширењем капацитета зоне и побољшањем услова пословања у општини се надају и доласку нових инвеститора.

 

"Локација је добра зато што је опремљена инфраструктуром, у локалном је власништву, нема имовинских проблема, лако може да се купе парцеле које нису немају велику цену, може да се добије и без накнаде земљиште у складу са законом ако је реч о великом предузећу и брзо је могуће започети изградњу јер се дозволе брзо и лако добијају", каже Саша Пауновић, председник општине Параћин. "То користе пре свега предузетници, мала и средња предузећа која немају сопствене локације за изградњу."

Средства из програма ЕУ ПРО биће искоришћена за изградњу приступних саобраћајница, канализационе мреже и уличне расвете у делу зоне која још увек није инфраструктурно опремљена. Овај програм који реализује Европска унија има за циљ да допринесе равномернијем економском развоју Србије и повећа конкурентност малих предузећа.

"Сва средства ЕУ ПРО програма се пласирају путем јавних позива и није било лако свим апликантима с обзиром да је велика конкуренција, 99 локалних самоуправа и могу рећи да је општина Параћин предала јако добре предлоге пројеката и због тога је добила подршку", наводи Оливера Костић, менаџерка пројекта ЕУ ПРО.

Из општине за ову годину најављују и изградњу индустријског парка као део зоне "Змич", а према уговору са шведском фирмом „Римастер" и изградњу хале у којој треба да у првој фази буде запослено 300 радника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи