Нова фабрика у Шапцу

У Шапцу је отворена фабрике италијанске компаније Селетра која производи каблове за кућне апарате. Посао је добило десет радника, до краја године биће упослено још 30.

План је да се тај број у 2020. увећа на стотину засполених. Реч је о интернационалној компанији која послује у неколико земља, и у Шабац је дошла на препоруке других фирми. Вредност инвестиције је 150.000 евра, и како се чуло, овде ће се правити каблове за кућне апарате. Ово је једанаеста италијанска фирма која послује у Шапцу, а трећа која је отоврила погон у овој години. Компаније из те земље су највећи страни инвеститори у Шапцу, и упошљавају око 450 радника.

"Прошао сам обуку у Италији и у Румунији. У Италији сам имао обуку у вези каблова, познавање са свим кабловима, модулима, у Италији се ради полупроизвод, док се у Румунији ради готово производ, значи, исто што ћемо ми радити овде", каже радник Немања Јовановић.

"Италијанска предузећа овде налезе веома повљне услове за пословање. Ми смо други економски партнер Србије, и радимо на томе да ојачамо сарадњу и пословање које траје између две земље", наводи Карло Ло Кашо, амбасадор Италије.

"Није нам важно да ли су привредници из Италије, Аустрије, Немачке или Србије, сви су добродошли, сви су нам важни, било да запошљавају 10 или 1000 радника. Увек имамо исти приступ, а приступ је да омогућимо њима све што је потребно да зараде више, ако они заадјују више, зарађују и грађани", каже Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.

Ова компанија, закупила је простор у Источној индустријској зони. Према евиденцији Националне службе за запошљавање, у Шапцу је незапослено 6. 841особа. У односу на исти период прошле године, незаспосленост је смањена за нешто више од 20 одсто.

број коментара 0 Пошаљи коментар