Нови Пазар: Поправља се вртић у коме је пао део плафона

На објекту вртића "Наше дете", у ком се током викенда обрушио део плафона у једној од просторија у којима бораве деца изводи се опсежна санација. На срећу, у време када је отпао део део зида вртић није радио.

Само стицајем срећних околности избегнута је несрећа која се могла догодити када се изненада обрушио део плафона у једној од учионица у новопазарском вртићу "Наше дете" где бораве малишани током пет радних дана.

Обилне кише протеклих дана биле су опасност више за дотрајали објекат који је изграђен пре више од четири деценије. Рецимо и то да у другом делу зграде, који је неоштећен, бораве малишани у јасленом узрасту.

"Док се све то лепо не санира и док не буде безбедно деца ће за то време боравити у објекту "Младост". Тамо већ од понедељка деца иду без проблема све смо организовали. Родитељи су свесни ситуације која се десила. Значи да је то ван наше могућности, моћи да се то десило, нико није очекивао", каже Сабина Хоћанин, директорка предшколске установе "Младост" у Новом Пазару.

Град Нови Пазар у сарадњи са Министарством просвете настоји да благовремено води бригу о свим објектима у којима бораве деца, па је тако, још пре неколико месеци, планирана изградња новог на месту постојећег вртића "Наше дете".

"Имамо увид о свим објектима чији је оснивач Град Нови Пазар тако да смо сходно потребама направили пројекат који смо аплицирали код Светске банке за реконструкцију управо овог објекта предшколске установе "Младост" у ком се десио немили догађај", каже Рифат Редовић, представник Града Новог Пазара.

Само у вртићу "Наше дете" уписано је око 350 малишана, не рачунајуци још четири објекта који послују у саставу предшколске установе "Младост" у Новом Пазару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво