Хоће ли хала Зорка бити поново отворена за спотристе?

Након истека уговора о закупу између града и власника "Аик банке", хала спортова "Зорка" у Шапцу је затворена. Да ли ће овај вишедеценијски симбол града, у коме је Металопластика освојила европске титуле поново бити доступан и спортистима, али и за бројне манифестације, питање на које се очекује одговор.

Маја 1975. године халу су званично отворили утакмицом са тадашњим шампионом Европе Борцем из Бањалуке, а маја ове године одиграли и последњи сурет на паркету на коме су остварили све што се у рукомету може освојити.

Уз Металопластику за халу "Зорка" знао је цео спортски свет. Све што су деценијама стварали у такозваној својој кући, морали су да иселе, а немају где.

"Тешко, стварно ми је тешко, и не верујем. Са неверицом су последњих дана маја и стоно-тенисери, боксери, мачеваоци, чланови балетске школе и спортске редакције износили своју опрему из хале . Сваки одговор стао је у само једну реч", каже ука Божанић, технико РК "Металопластика" Шабац.

Од првој јуна хала је под катанцем, а кључ у преговорима између званичног и потенцијалног власника. Са распадом хемијског гиганта, након приватизације и стечаја Зоркин Друштвени стандард са халом је годинама у рукама Аик банке.

Због спортиста и манифестација град је закупљивао уз месечну ренту од 900 евра уз годишње и годишње трошкове од 9 милиона динара. Обавезе су се поштовале до истека и продуженог уговора.

"Град ни једног момента није одустао од куповине Хале, такво је и данас стање, једино је проблем у некој разлици у цени, банка као приватни власник има право да тражи .. то је неких 1,3 милиона евра а град је урадио процену од званичне куће на 700.000 и ми смо практично у проблему са ценом, а не у проблему жеље куповине хале. Она је један својеврсни споменик, историјат хале је толико оптерећујући да ми једноставно не смено да одустанемо од тога, обезбедићемо средства за њену реконтсрукцију, она је један стојећи музеј у Шапцу", наводе Драган Петровић, члан градског већа за спорт.

О судбини хале у Аик банци званично не желе да се оглашавају, док су разговори са заинтересованим у току. Незванично их има више. На одлуку с нестрпљењем чекају у Металопластици.

"До 19. јуна морамо да урадимо инспекцију дворане, то још нисмо урадили јер не знамо шта се дешава са халом Зорка, ако не будемо урадили инспекцију до 19. јуна, нећемо моћи да учествујемо у Сеха лиги", каже Славиша Стојиновић, директор РК "Металопластика" Шабац.

Са надом да оно што се деценијама звало шабачко, коначно буде у градском власништву, град је купио и земљиште око хале. Када ће је и ко отворити - још се не зна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво