Краљево: Штета би била мања да су чисти канали

Грађани Краљева, којима су домаћинства оштећена у поплавама, на шалтерима Градске управе пријављују штету. Ових дана неретко се чује да би штета била мања да су се корита река и канала редовно чистила.

Ни после поплављених кућа, срушених мостова и уништених путева, неки, изгледа, лекцију нису научили. На путу од Адрана ка Опланићима слика старих навика.

Овде је некада била дивља депонија, али је она пре око годину дана санирана. Само 100 метара одавде налази се Западна Морава.

"Доста често овде путујем бициклом. Био сам запрепашћен зато што после свих ових поплава и свега овога што се десило и док се вода још није повукла, неко је нашао за сходно да баци смеће поново. Из отпремница које су расуте овде видљиво је ко је то смеће бацио", каже Стјепан Блажевић, из Краљева.

Тај део посла је на комунланој полицији. Моле грађане који виде, да и пријаве несавсне појединце.

"Иако је ванредна ситуација у Граду Краљеву, свакако ћемо вршити конторле и надзор. Казне предвиђене за те прекршаје су 20 хиљада за физичко лице, 50 хиљада за предузетника и 100 хиљада за правно лице", наводи Бојана Максимовић, начелница Комуналне полиције Краљева.

Да ли Краљевчани поштују градску одлуку и редовно чисте одводне канале поред својих имања, надлежни упозоравају, провераваће чешће.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 11. јун 2019, 08:20) - anonymous [нерегистровани]

Isto

Svaka poplava isto. Kanali nisu očišćeni.

(уторак, 11. јун 2019, 02:03) - anonymous [нерегистровани]

Kazne

Male su kazne.treba da pocnu od 100 000 dinara pa navise,pa da se vidi dal ima nekog uspeha.ako nema onda podici duplo.