Краљево: Штета би била мања да су чисти канали

Грађани Краљева, којима су домаћинства оштећена у поплавама, на шалтерима Градске управе пријављују штету. Ових дана неретко се чује да би штета била мања да су се корита река и канала редовно чистила.

Ни после поплављених кућа, срушених мостова и уништених путева, неки, изгледа, лекцију нису научили. На путу од Адрана ка Опланићима слика старих навика.

Овде је некада била дивља депонија, али је она пре око годину дана санирана. Само 100 метара одавде налази се Западна Морава.

"Доста често овде путујем бициклом. Био сам запрепашћен зато што после свих ових поплава и свега овога што се десило и док се вода још није повукла, неко је нашао за сходно да баци смеће поново. Из отпремница које су расуте овде видљиво је ко је то смеће бацио", каже Стјепан Блажевић, из Краљева.

Тај део посла је на комунланој полицији. Моле грађане који виде, да и пријаве несавсне појединце.

"Иако је ванредна ситуација у Граду Краљеву, свакако ћемо вршити конторле и надзор. Казне предвиђене за те прекршаје су 20 хиљада за физичко лице, 50 хиљада за предузетника и 100 хиљада за правно лице", наводи Бојана Максимовић, начелница Комуналне полиције Краљева.

Да ли Краљевчани поштују градску одлуку и редовно чисте одводне канале поред својих имања, надлежни упозоравају, провераваће чешће.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво