Бебе уживале у представи у суботичком позоришту

У Дечјем позоришту у Суботици протеклог викенда премијерно је изведена представа „Причалице". То не би било ништа необично за суботички театар за најмлађе да није реч о представи за бебе.

Бебе су најпре научиле да на рукама и ногама имају по пет прстића. То је део интерактивне представе осмишљене да најмлађи кроз игру и понављање стекну основна сазнања о себи и окружењу.

"Презадовољан сам игром мојих колега, али сам још задовољнији реакцијом деце, пошто су деца стварно учествовала у читавој причи и интерактивно се са нама играла", каже Бранислав Трифковић, глумац и  редитељ представе "Причалице".

Комад је инспирисан књигом "Логопедове песмице за проговарање" суботичких логопеда Данијеле Родић и Драгане Џенопољац које су је написале да би потпомогле све касније дечје проговарање.

"Желели смо да на овај начин промовишемо нашу струку, али и да помогнемо родитељима да покажемо како да стимулишу проговарање код деце и говорно-језички развој уопште", објашњава логопед Драгана Џенопољац.

Представа заслужује највишу оцену, кажу родитељи, јер нико није заплакао, ни заспао. Забавну и корисну представу, по свему судећи, очекује дуг век пред најстрожом и најискренијом публиком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво