Ниш: Пијачни продавци штрајковали због нелојалне конкуренције

Продавци на једној од највећих нишких пијаца јутрос су штрајковали, због како кажу нелегалне ванпијачне продаје. Из управе Јавно комуналног предузећа Тржница које газдује пијацама је стигло обећање да ће од понедељка разговарати са надлежнима у граду и општини Медијана.

Пуне тезге на нишкој пијаци на Булевару Немањића, али прекривене. Огорчени су продавци због нелојалне конкуренције ван пијаце.

"Закуп једне тезге је 110.000 свакодневно по 360 динара по једном продајном месту док доле продавци који продају на улици немају никакве трошкове", жали се један од закупаца, а други додаје: „Чим ставимо поред тезге једну кутијуцу ини нам наплате проширење 170 динара а доле нико не плаћа нити ништа, а продају боље од нас."

Продавци на импровизованим тезгама на тротоару пак имају своје разлоге, а поједини купци и раземавања за њих.

И док су надлежности комуналне инспекције и полиције прилично испреплетене, у управи пијаце кажу да ће прво разговарати са градском општином Медијана, јер у другим општинама ванпијачне продаје готово да нема.

"Тај проблем је неколико година може слободно да се каже и деценија уназад, али с времена на време  када се предузму одговарајуће акције надлежних то решимо, требало би да се надју дуготрајна решења", наводи Синиша Марјановић из ЈКП „Тржница" у Нишу.

До краја дана Нишлије су ипак могле да купују на пијаци, али продавци кажу да чекају обећане разговоре и да не одустају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво