Уметност осликавања тела

Уметност сликања по телу постоји хиљадама година. Бодипејнтингом се годину и по дана успешно бави и млада Врањанка Теодора Арсић, а за свој рад освајала је и награде.

Папир и платно заменила је вратом, лицем, рукама. Теодора Арсић специјалним бојама и четкицама по свом или туђем телу исписује мисли, осећања, машту. Сликање по телу усавршила је сликајући саму себе у огледалу.

"У почетку сам прво цртала по капку, касније сам прешла да цртам по лицу, на врат и деколте. Хтела сам да спојим то шминкање и сликање тако да хтела сам да моје тело буде моје платно", каже Теодора Арсић, бодy паинтинг уметник.

Слика траје и до пет сати без пуцања, мотиве које слика Теа проналази сама, инспирација су јој каже природа и лепота.

"Нисам фан неких страшних ствари, неких морбидних мотива, неких сцена из хорор филмова. Више волим да сликам природу, неке знамените људе које ценим и неке призоре које бих волела да посетим", објашњава Теодора.

Боје којима слика по телу су природне и скидају се, једноставно и брзо водом, а сликање траје и по неколико сати.

"И по 3 сата може то да потраје. Међутим, целокупан процес, пошто ја правим рајфове, цветиће, све и свашта тако да то уме да траје и данима, два три дана само за један рад", додаје Теодора.

Након осликавања, Теа своје креације представља на друштвеним мрежама, а за свој рад освојала је и прве награде на такмичењима у земљи. Завршила је средњу школу за графички дизајн, студира психологију, из хобија се бави и шминкањем, а жеља јој је каже да ради у позоришту, на телевизији и филму.

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар