У Сирчи код Краљева постављен привремени мост

У Сирчи код Краљева припадници Војске поставили су лансирни мост, који је поново повезао осамдесетак домаћинстава са остатком града. У Локалној самоуправи кажу да су овакви мостови потребни у још неколико насеља.

Жељко Глишовић је последњи мештанин који је прешао преко моста у Сирчи. Само неколико тренутака касније, мост се урушио.

У аутомобилу су са њим били жена и дете. Готово пет дана око сто педесет мештана Сирче, из села је могло само заобилазним путем.

Док се не изгради нови мост, користиће лансирни који су поставили припадници Инжењеријског батаљона 2. бригаде Копнене војске.

"Постављањем овог моста стекли су се услови да се може ангажовати теретна механизација за изношење или извожење онога што су воде бујичне нанеле у сеоска домаћинства", истиче бригадни генерал Жељко Кузмановић, командант Друге бригаде Копнене војске Србије. "И ми ћемо у наредним данима и данима који су пред нама свакако ангажовати и део својих капацитета у људству да помогне месном становништву."

У локалној самоуправи верују да ће им Војска помоћи постављањем лансирних мостова на још неколико локација. Којих, рећи ће инжењери. Бринуће, уверавају, о још неколико десетина грађана који су још одсечени.

"Ми смо у сваком тренутку спремни да им помогнемо што се тиче воде, хране, лекарске помоћи", рекао је Вукман Ракочевић, заменик градоначелника Краљева, "нећемо те људе оставити на цедилу, наша обавеза је да све збринемо."

Грађани који су очистили своје домове и дворишта могу да се обрате градском одељењу Цивилне заштите како би екипе Завода за јавно здравље или Ветеринарског института извршиле дезинфекцију.

број коментара 0 Пошаљи коментар