Јутарњем програму РТС-а награда "Чари човекољубља"

Јутарњи програм Радио-телевизије Србије добио је награду "Чари човекољубља" за објављивање највећег броја прилога којима се промовише човекољубље и развија солидарност. Сабор човекољубља Србије по четврти пут организовао је Црвени крст Чукарице.

Циљ Сабора човекољубља Србије, који су у парку на Бановом брду организовали Црвени крст Чукарица и београдска Општина Чукарица је да се што већи број грађана и предузетника упозна са установама социјалне заштите, хуманитарним организацијама и удружењима грађана који воде бригу о широком кругу корисника.

Ове године тридесет установа социјалне заштите, специјалних школа и хуманитарних организација из Србије и Републике Српске представило је своје делатности, категорије корисника о којима брину, као и потребе које имају.

У пратећем програму учествовали су наши познати глумци и културно-метничка друштва.

За исказано човекољубље у претходној години додељена је награда "Чари човекољубља" у пет категорија: предузећа, појединци, образовне установе, удружења и медијске куће.

Награђени су предузеће Retail coffe које је донирало 150 тона хуманитарне помоћи, Срђан Васићза опоровак 60 деце са сметњама у развоју, Десета београдска гимназија "Михајло Пупин" за најбоље организовану акцију солидарности, International Orthodox Christian Charities за изузетан допринос у ублажавању ризика од поплава и Јутарњи програм Радио-телевизије Србије - за највећи број прилога који се односе на промоцију човекољубља и развијању осећаја солидарности.

У оквиру манифестације организована је и акција добровољног давања крви.

Гости Црвеног крста Чукарица од 6. до 8. јуна су деца из Грачанице, са Косова и Метохије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво