Јутарњем програму РТС-а награда "Чари човекољубља"

Јутарњи програм Радио-телевизије Србије добио је награду "Чари човекољубља" за објављивање највећег броја прилога којима се промовише човекољубље и развија солидарност. Сабор човекољубља Србије по четврти пут организовао је Црвени крст Чукарице.

Циљ Сабора човекољубља Србије, који су у парку на Бановом брду организовали Црвени крст Чукарица и београдска Општина Чукарица је да се што већи број грађана и предузетника упозна са установама социјалне заштите, хуманитарним организацијама и удружењима грађана који воде бригу о широком кругу корисника.

Ове године тридесет установа социјалне заштите, специјалних школа и хуманитарних организација из Србије и Републике Српске представило је своје делатности, категорије корисника о којима брину, као и потребе које имају.

У пратећем програму учествовали су наши познати глумци и културно-метничка друштва.

За исказано човекољубље у претходној години додељена је награда "Чари човекољубља" у пет категорија: предузећа, појединци, образовне установе, удружења и медијске куће.

Награђени су предузеће Retail coffe које је донирало 150 тона хуманитарне помоћи, Срђан Васићза опоровак 60 деце са сметњама у развоју, Десета београдска гимназија "Михајло Пупин" за најбоље организовану акцију солидарности, International Orthodox Christian Charities за изузетан допринос у ублажавању ризика од поплава и Јутарњи програм Радио-телевизије Србије - за највећи број прилога који се односе на промоцију човекољубља и развијању осећаја солидарности.

У оквиру манифестације организована је и акција добровољног давања крви.

Гости Црвеног крста Чукарица од 6. до 8. јуна су деца из Грачанице, са Косова и Метохије.

број коментара 0 Пошаљи коментар