Обнова атарских путева у Војводини

У протеклих месец дана у појединим деловима Баната пало је више од 300 литара кише по квадратном метру која је готово уништила већину атарских путева. Из покрајинског буџета је за адаптацију путева у тридесет три војвођанске општине издвојено 450.000.000 динара.

Да би стигли до својих њива поједини пољопривредници ових дана тракторима возе слалом, а на појединим местима ни тако моћне машине не могу савладати препреке.

Дубина воде и блата је два метра каже Недељко Ђурић из Меленаца.

Само на подручју општине Бечеј, почеће обнова десетина километара атарских путева чим то дозволе временске прилике.

За атарске путеве потребно је 25 милиона динара, каже Драган Тошић, председник Општине Бечеј:

"Педесет одсто издвојио је Покрајински секретаријат, педесет одсто Општина Бечеј. Ми већ годинама радимо са Покрајинским секретаријатом, отресишта и атарске путеве, како би пољопривредним произвођачима омогућили да што боље дођу својим њивама."

Покрајинска влада је у протекле три године за уређење атарских путева и отресишта уложила око 530.000.000 динара.

"Из покрајинског буџета, у протекле три године, уложили смо у аграр више од двадесет милијарди динара, овом приликом 450 милиона динара у реконструкцију и изградњу атарских путева", истиче Ђорђе Милићевић, потпредседник Скупштине АПВ. "То је значајан допринос развоју аграра јер ће пољопривредници на лакши, безбеднији и правовремени начин моћи да својим машинама дођу до њива."

Поједини банатски ратари одлучили су да сами поправе путеве чим се земљиште присуши.

број коментара 0 Пошаљи коментар