Бајрамска софра за све Новопазарце

Градска управа Новог Пазара приредила је традиционалну Бајрамску софру за све грађане, без обзира на њихову националну и верску припадност. Градско шеталиште код шедрвана било је препуно гостију који су заједно прославили велики празник.

Да верски празници зблизавају људе потврдјује и Бајрамска софра, а искрено пријатељство, толеранција и слога у којој и данас зиве Срби и Босњаци негује се вековима  у овој мултиетницкој средини.

"Ја сам дошла да прославим са својим комшијама, пријатељима, мојим сарадницима велики празник Рамазански Бајрам, тако да и они долазе на наше празнике", каже Весна Антић.

Мирсад Зечевић похвалио је оне који су организовали Бајрамску софру: "Ко је ово пројектовао, ко је ово направио овако све да буде. Ово је несто феноменално."

"Хвала вам за Нови Пазар, много лепо смо проведели", каже Рамадан Зећировски. "Ту има свега и свачега."

Гости Бајрмске софре уживали су у традиционалним кулинарским специјалтетима, а да дружење буде слађе ту су незаобилазне тулумбе и баклаве.

"Част нам је да за том софром поделимо радост, срећу, са свим грађанима Новог Пазара", наглашава Улфета Демчевић, представница Града Новог Пазара, "одзив је био јако добар и мислим да смо у томе успели."

Рамазански Бајрам се прославља три дана током којих се приређују разне свечаности.  Рецимо и то да су  Бајрамске софре организовале и бројне политичке и верске организације.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 07. јун 2019, 05:10) - Tomislav [нерегистровани]

Novi Pazar, sarena basta

Kad ima pameti moze I ovako. Novi Pazar kao najlepsa basta sa cvetovima raznih boja I mirisa. Sledeci put kad budem u Srbiji idem da posetim Novi Pazar pa ako pozelim baklava tu su, ako pozelim cevape tu su.

Bosnjaci Srecan Vam Bajram!